Børves Bingo's I-Tex - "Den høflige og eneste herremannen i huset"


Vinner LP kl I, ØEVHK 23.03. 2013

NO48863/11 Børves Bingo's I-Tex, Født 03.07. 2011
Stamtavle
Også kalt: TexMex, Gubben..
Kjært barn har mange navn :-)

Tex sin historie
15.11.2012

Tex ble i september 2012 i en alder av 14 mnd. levert tilbake til oppdretter Judith Beate Stenehjem i Hardanger, etter å ha blitt gitt opp av sin forrige eier,
og var nær ved å bli avlivet. Forrige eier mente han var redd andre hunder, og dermed utagerte når han gikk i bånd. Han hadde også store smerter og haltet på alle 4 beina etter å ha fått påvist beinhinnebetennelse, eller "vokse smerter" hos veterinær. Han ble satt på medisinsk veterinær fór (Hill's j/d) og fikk Metacam Vet.(Smertestillende) umiddelbart, og haltingen gav seg fort. Jeg tilbydde meg å ta ham med meg hjem til Sveio for å hjelpe han på rett spor, se hvilke behov han hadde og ev. hvilken type ny fører han trengte ved omplassering. Vi tok tak i arbeidet med det samme, og med god hjelp fra Jenka og Chipsy fikk Tex erfare at møtende hunder er en naturlig del av hverdagen.
Jeg vet lite om Tex’s historie, men akkurat nok til å vite at han ikke er redd hunder,
men ble usikker i gitte situasjoner og ønsket sterkt å bli satt trygge rammer for,
og bli ledet i riktig retning.

I løpet av tiden han har vert her hos oss, har Tex vist mer og mer hvor flott gutt han er. Han gled naturlig inn, fant fort sin plass i rekkene her hos oss, og fant fort veien inn i våre hjerter. Han viser ikke lengre usikkerhet rundt fremmede hunder.
Etter å ha møtt utallige hunder i alle størrelser, alder og kjønn i ulike miljø velger han nå det fornuftige å trekke seg inn til meg eller bak meg. Gir seg selv tid og venter pent til jeg gir ham lov til å hilse. Noe som i neste omgang gir meg trygghet på at han ikke vil utagere, og vi holder oss inne i den "gode sirkelen".
Tex har ikke haltet overhode etter at han kom til Sveio, og vi håper på at dette var en forbigående lidelse som er ganske normalt for mange hunder i vokseperioden.

Tex elsker å trene lydighet, han er om ikke så lenge klar til å starte i LP ringen.
Målet vårt er å starte kl I i løpet av vinteren/våren 2013.
Vi jobber for tiden mest med holdninger da han er litt for "laidback" ennå, slurver og tar ikke jobben seriøst.. "Erre så nøye 'a??" :-) Mye av treningen går med til å fortelle han at dette er ikke bare lek og moro. Dette er seriøst arbeid, og skal du ha betalt.. så får du levere :-) Han er en positiv og arbeidsglad godgutt, vokser på å bli stilt krav til og viser stadig fremgang :-)
Vi har og prøvd oss litt på å gå spor, noe Tex, og veldig mange andre hunder med stor arbeids kapasitet, syntes er veldig spennende og morsomt.

Som så mange andre hundeeiere som mener at kastrering er eneste utvei, valgte også Tex's forrige eieren å løse problemet ved å kastrere han, noe jeg syntes er litt synd.
Min erfaring er at problemet hos hormonelle unghunder ikke ligger i "nøttene" deres,
men mentalt. Tex vil aldri bli en ”smashing” hannhund, da han mangler produksjonen av hormoner for utvikle den flotte hannhundpelsen, han vil aldri få den offisielle tittelen Norsk Lydighets Champion, da han ikke kan stilles ut for å få den nødvendige utstillings sløyfa. Dette er noe vi ikke kan gjøre noe med og jeg tenker heller at for oss er det en fordel ved at han er kastrert, i og med at det er 2 tisper i hus og jeg ikke trenger å tenke på løpetiden deres. For meg er uansett Tex en fantastisk godgutt. Et mål vil jo alltid være å oppnå NLCh. Det målet kan vi nå, selv om vi ikke får det offisielt på papiret.

23.03. 2013
Tex har nå startet LP kl 1 med 190 poeng av 200, seier i klassen og opprykk til kl 2
Kritikken kan du se her

21.04. 2013
Tex har nå startet LP kl 2 med 167 poeng av 200, seier i klassen og opprykk til kl 3.
Kritikken kan du se her. Gjennomgående for lite fart og intensitet i øvelsen hindret han i å oppnå topp poengsum. I tiden fremover skal han få jobbe med mer utfordrende oppgaver i kl III og Elite øvelser, og håper dette vil skape mer fart når selvtilliten kommer i takt med mestringsfølelsen.
"Porshe-knappen" er der inne et sted. Han har "røpt" for meg opp til flere ganger på privaten at han kan løpe fort.. UHYRE fort!! og har fine reaksjoner i bevegelsene sine :-)

Foto: Kari-Ann Reistad
Norsk Schäferhundklub avd. Haugaland 21.04. 2013
Marthe & Action vinner kl I, Torhild & Malin vinner kl III, Anne & Tex vinner kl II,
Kjellaug & Flis vinner kl Elite, Dommer
Ann Christin Sjøtun
24. jan 2013: Avstans kommando 11. aug 2015: Tex lærer bakover


3 år og filosoferer over livet :-)

Ca 22 mnd


15 måneder.


6½ uke


3½ uke